2009/04/28

Netværk, netværk, netværk…

"Kvinder tudes ørerne fulde med, at mænd har stor succes med den strategi. Men mange kvinder har ikke helt forstået budskabet. Mange netværk ender som en kaffeklub, der ikke ligefrem fremmer karrieren”, skriver Uffe Hansen i artiklen ”Kvinde - vælg netværk med omhu" (Børsen, 24-04-2009).

Som studerende og snart nyudannet cand.merc. er jeg selv blevet tudet ørerne fulde med hvor vigtigt det er at være en god netværker og gøre brug af netværk professionelt. Min egen erfaring er, at der eksisterer overraskende få netværk med et klart formål om at bruge hinanden professionelt og ikke blot til informationsudveksling.

"Kvinder er ikke så gode som mænd til at positionere sig og til at være strategiske i deres netværk. Mænd er mere målrettede, når de netværker, men kvinder har en tendens til at gå ind i netværk, hvor de kan blive bekræftede i de problemstillinger, som de oplever i deres arbejdsliv. Derfor får kvindenetværk ofte et mere hyggeligt og socialt præg. Det er også fint nok, men det er bare ikke det, der rykker i karrieren", forklarer Anne Mette Dissing-Immerkær, headhunter og partner i Odgers Berndtson til Børsen.

Beskeden til kvinderne er derfor at de skal være klar til at spidse albuerne – ”også i valget af hvilke netværk de bruger tiden på. Gå efter de relationer der klokkerent styrker karrieren.”

Læs hele artiklen her: http://borsen.dk/karriere/nyhed/156109/#

Rikke Nørgaard

FEMALE NAVIGATORS

No comments:

 
Free Hit Counter