2009/12/21

Jeg, en kystbanefeminist?: Danske feminister anno 2010

I Female Navigators er vi langt fra enige om hvordan ligestilling kan fremmes. En ting er vi dog enige om: der manger i høj grad en nuanceret og gennemgående debat om ligestilling i Danmark. Så kudos til de medier der sparker en diskussion i gang, som Politiken, der p.t. kører en debatserie om feminisme. Den anden artikel i serien sætter fokus på hvad en feminist anno 2010 er (hint: det er ikke en rødstrømpe). Nu mangler vi bare at Tante Berlingeren, 180grader og alle de andre også er med til at sætte en debat i gang. Det vil vi her i Female Navigators glæde os til.

Et par interessante citater fra debatserien:

Sådan tegner billedet sig anno 2010: Dansk feminisme er nu udspaltet i en masse retninger, der muligvis nok læner sig op ad den gamle grundtanke, men som ikke nødvendigvis føler den store søstersolidaritet med hverandre. Og rækken af nye feministiske betegnelser er da også sigende i sig selv. Vi nævner i flæng: elitefeminister, liberalfeminister, queerfeminister, nyfeminister, kystbanefeminister, prosexfeminister, lipstickfeminister, postfeminister ...

"Det bliver ofte meget bittert og personligt i Danmark: Mænd er nogle svin, og kvinder er ofre. Det er dig, mand, der sidder lige der og er skyld i det hele (…). Det er jo ikke mænd, der er nogle chauvinister, når de laver fællesskaber på chefgangen. Det gør alle, når de er sammen med nogle, der ligner dem selv. Det gør kvinder også. Problemet er bare, at når der kun er mænd på ledergangen, kan det blive svært for kvinderne at holde ud at være der eller blive en del af den. Omvendt er man ikke opmærksom på, hvor meget mænd også får ud af ligestilling. For eksempel har mange mænd taget muligheden for at være mere sammen med deres børn til sig."

Vi savner en større offentlig debat, hvor fakta kommer på bordet. Folk ved jo ikke, at vi ikke har ligestilling i Danmark. Vi er alt for dårlige til at diskutere strukturer, kulturer, vaner og adfærd som noget, der står i vejen for kvinderne.”

Mette Mikkelsen,

FEMALE NAVIGATORS

No comments:

 
Free Hit Counter